Moeite met opstaan?

Hoewel er niets boven een massage gaat, kan je zelf veel doen om je lichaam soepel en gezond te houden en je klachten te verminderen. Sterker nog: de juiste oefeningen ondersteunen je massage en maken het effect duurzamer.

Deze keer: lekker uitrekken in bed, speciaal voor iedereen die er een hekel aan heeft om 's ochtends oefeningen te doen (terwijl je weet dat het goed voor je is). 
Uitrekken bij het opstaan doe je van nature. Voordat je in de actie gaat even je lichaam begroeten.  Het natuurlijk uitrekken kan je makkelijk uitbreiden door systematisch je hele lichaam te strekken.  Je geeft jezelf als het ware een mini Thaise yogamassage.

Je kan het precies doen in de 10 minuutjes nadat je wekker is afgegaan en je je nog een keer om wil draaien.  Het voelt niet als werken maar je geeft wel je lichaam een oppepper.
 
Om je te helpen met de eerste keer heb ik deze video gemaakt.

Probeer het, je zult voelen dat je de dag anders begint. Je energiebanen, spieren en gewrichten worden mild geactiveerd (overdrijf je strekkingen niet), waardoor je energieker, meer ontspannen en in contact met je lichaam opstaat.