Waarom zou je Thaise yogamassage leren?

Je vind masseren leuk, maar in de praktijk komt het er niet zo van. Gedoe met olie, je kan het niet overal doen, en omdat je het weinig doet vergeet je snel wat je hebt geleerd. Waarom zou je dan wel Thaise yogamassage leren?

  • Thaise yogamassage is praktisch en makkelijk toepasbaar. Je geeft de massage over de kleding heen. Je kan het ‘even tussendoor’  op een stoel geven,  of wat uitgebreider op een matje.
  • Doordat je ook je ellebogen, onderarmen en voeten gebruikt krijg je geen last van vermoeide handen. Bovendien pas je veel strekkingen toe. Dit maakt het speels en afwisselend  om te doen.
  • Je spaart je krachten door je gewicht te gebruiken ipv je spierkracht.
  • Met een paar simpele technieken doe je een ander een groot plezier En daar wordt je dan zelf ook weer blij van.
  • Je hebt contact met elkaar zonder dat er woorden voor nodig zijn (dus minder vanuit je hoofd)
  • Hoe meer je de massage eigen maakt hoe meer deze voor jou als gever ook ontspannend en meditatief zal werken.
  • Zowel het geven als het ontvangen van de massage vergroot je lichaamsbewustzijn.
  • Je hoeft niet bijzonder lenig te zijn.

Thaise Yoga massage vraagt vooral ontspanning en lichaamsbewustzijn, twee dingen die je oefent als je bezig bent. Je maakt gebruik van je lichaamsgewicht en werkt niet met kracht, daardoor blijft het ontspannen. Er zijn een aantal basishoudingen van waaruit je werkt en die moet je wel oefenen om behendig te worden. Maar altijd geldt: als iets niet haalbaar is voor jouw lichaam doe je het op een andere manier of je slaat het over.  

Wat is er zo fijn aan Thaise yoga massage?

Thaise yoga massage is een dynamische massage met een meditatief karakter. Geen strak vast ritme, maar golvende patronen die ontstaan vanuit het aanwezig zijn in wat je doet. Wat ik zelf het allerfijnste vind is de flow waar je in terecht komt als je aan het masseren bent.  En als je gemasseerd wordt en je kan je overgeven aan de aanraking, kom je dieper in contact met jezelf

Cursus

Ik geef regelmatig cursussen en workshops. Zie mijn workshop-pagina en kijk in de agenda voor een actueel overzicht.